Seuran toiminta

 

Hämeenlinnan Voimisteluseura ry on moderni liikuntaseura, joka uskoo vahvasti siihen, että liikkuvista lapsista tulee liikkuvia - ja terveitä aikuisia.

Seurassamme liikkuu joka viikko yli 500 aktiivijäsentä, joiden ikähaitari on 3 vuodesta yli 80-vuotiaisiin. Lapsuudessa saadut muistot oppimisesta, onnistumisesta sekä oman ryhmän me-hengestä ja yhteisistä tapahtumista antavat ihmiselle sisäisen liekin, joka kannustaa itsestään huolehtimiseen liikunnan avulla.

Liikkuessa fyysinen kunto paranee, mikä vaikuttaa positiivisesti muuhunkin jaksamiseen. Voimistelu on monipuolista urheilua, joka harjoittaa sekä hengitys- ja verenkiertoelimistöä että lihasten kestovoimaa ja nivelten liikkuvuutta. Lisäksi se parantaa koordinatiokykyä ja rytmitajua. Liikunta on myös erinomainen apu osteoporoosin ehkäisyssä ja jumppasarjojen opettelu antaa aivoillekin töitä. Voimistelu onkin monipuolisuutensa vuoksi hyvä perusta tai lisä muillekin urheilulajeille.

Terveysvaikutusten ohessa voimistelu antaa harrastajalleen iloa, virkistystä ja esteettisiä kokemuksia: juuri minun kehoni tottelee käskyjä näin kauniisti. Tunne siitä, että osaa ja jaksaa paremmin kuin viime kerralla on usein paras kannustin liikkumiselle.

Mikä on Sinun liikuntamotivaatiosi? Oman suorituksen paraneminen, kunnon kohentuminen, liikkumisesta seuraava hyvä olo...? Syitä on monia. Hämeenlinnan Voimisteluseura haluaa tarjota Sinullekin mahdollisuuden liikkua.

Lasten ja nuorten toiminnassa Hämeenlinnan Voimisteluseura noudattaa Suomen Voimisteluliiton Voimistelukouluideologiaa. Ohjaajat ja valmentajat ovat koulutettuja voimistelukouluohjaajia.